11 January 2012

second tutorial



so,mcm mane nak buat sidebar yg tak berapa gempak mcm gambar atas ni? let me show you ^^

Amaran:Tuto ini hanya utk Simple Template SAHAJA.

first carik code ni:

h2 {

lepastu past code ni kat bawah die:



text-align: center;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
border-top-left-radius: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
background:#000000;
padding: 6px 13px;
letter-spacing:1px;


Teka-Teki Teka-Teko,Ular Mati Isap Rokok:


Kaler Oren:boleh tukar center,left or right.
Kaler Kuning:boleh tukar smpi seratus pun boleh.ikut suka.
Kaler Green:boleh tukar kat sini


lepas dah letak kode tu,jgn lupa preview dulu ye anak-anak.kalau rasa dah puas hati dan takde error sume benda tu,bolehlar save!


sorry sesangat.tutorial ni simple je.kalau ade error memandai lar korang.tapi actually,tutorial ni boleh je untuk mane-mane template.Denim ke,Wash Denim ke,seluar jean denim ke.eh,silap plak ^^


okey,itu sahaja.doakan saya utk PMR .babai ^^

1 comment: